13.000 ευρώ για ροζ τηλέφωνα εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου το 2004!


Χρέος 13.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο πρώην Δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Μεσολόγγι κ. Γ. Πρεβεζάνος  από υπερχρεωμένα τηλεφωνήματα ατόμων που εργάστηκαν για τον ΧΥΤΑ το 2004.
Οι εργαζόμενοι  έκαναν κατάχρηση του δωρεάν  χρόνου ομιλίας που είχαν για συντονιστικούς λόγους  σε μεταξύ τους συνομιλίες, σύμφωνα δε με δημοσιεύματα υπερχρέωσαν τους λογαριασμούς σε… ροζ γραμμές!

 Όπως ο ίδιος ο κ. Πρεβεζάνος εξηγεί στο «Γεγονός» , το 2004, όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Μεσολόγγι, οι  διαμαρτυρίες των κάτοικων και οι αποκλεισμοί περιοχών, οδήγησαν  την τότε δημοτική αρχή στην απόφαση να εξασφαλίσει τηλεφωνικές γραμμές για στους εργάτες καθαριότητας  του ΧΥΤΑ ώστε με 3λεπτη δωρεάν επικοινωνία μεταξύ τους, όπως τους παραχωρούσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας, να ελέγχονται και να συντονίζονται για την αποκομιδή των σκουπιδιών ανά περιοχή, αλλά  και να ενημερώνονται για τυχόν διαμαρτυρίες κατοίκων που θα έβαζαν εμπόδια στη διαδικασία αποκομιδής. «Φαίνεται όμως πως κάποιοι από τους εργάτες έκαναν κατάχρηση του τηλεφώνου και κλήσεις με τις οποίες υπερχρέωσαν το πρόγραμμα. Η έγκριση για το πρόγραμμα πέρασε από τη δημαρχιακή επιτροπή, όχι όμως από δημοτικό συμβούλιο. Ο λόγος που επωμίζομαι εγώ τώρα αυτό το χρέος, είναι λόγω αυτής της  διοικητικής παράληψης» αναφέρει ο κ.Πρεβεζάνος.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης στο Μεσολόγγι υπάρχει και μια δεύτερη διοικητική παράλειψη που φέρει τον ίδιο στη θέση να αποπληρώσει το χρέος. «Όταν εκδικάστηκε η υπόθεση,  δεν ζητήθηκαν στοιχεία για το ποιοι είχαν τις γραμμές αυτές. Υπήρξαν διοικητικές παραλείψεις και τα ονόματα δεν εστάλησαν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Η διαδικασία όμως, δεν έχει οριστικοποιηθεί. Βρίσκεται ακόμα σε διοικητική εξέλιξη…»

Πηγη

Σχόλια