Διώχνουν τα αυτοκίνητα από την παραλία στην πόλη της Ζακύνθου. Πεζόδρομος η παραλιακή.



ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ θα διατεθούν για τον ανασχεδιασμό της παραλιακής οδού, από το Δημαρχείο μέχρι την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, με στόχο την διαμόρφωση του χώρου που θα αποτελέσει περιοχή αναψυχής, περιπάτου και τουριστικού πόλου. Οι παρεμβάσεις αφορούν την εξασφάλιση ενιαίων χαρακτηριστικών σε όλο το μήκος της οδού, την αύξηση του πρασίνου, το σωστό φωτισμό, τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, τη μείωση του πλάτους του δρόμου και την πλήρη κατάργησή του πλησιάζοντας στο κέντρο της πόλης. 



Προς αυτή την κατεύθυνση και προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργικότητα της πόλης, ο δήμος θα προμηθευτεί δύο λεωφορεία αστικού τύπου. Έτσι θα διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών και θα μειωθούν οι ρύποι, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια.

Προκειμένου, δε, να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα εναλλακτικού συστήματος συλλογής απορριμμάτων από τον Σύνδεσμο Καθαριότητας θα εγκατασταθούν δώδεκα υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων με πλήρη εξοπλισμό. Έτσι θα καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής σε σημεία που παρουσιάζουν χωροταξικές δυσκολίες και απαιτούν αισθητική αναβάθμιση.

http://imerazante.gr/2013/03/29/62222

Σχόλια