Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με την περιοχή μας.

Ένα ευχάριστο δημοσίευμα του kefaloniapress, μας δίνει την ελπίδα ότι υπάρχουν υγιή αντανακλαστικά και πραγματικοί άνθρωποι της αυτοδιοίκησης που αναλαμβάνουν ευθύνες και δεν πετάνε το ''μπαλάκι'' από υπηρεσία σε υπηρεσία. 

Ευχόμαστε τα οχήματα να επισκευαστούν και να αποδοθούν προς όφελος του νησιού και πάλι. Ούτε δικό μας, ούτε κανενός άλλου πολίτη το πρόβλημα είναι να επιρρίψει μόνο ευθύνες σε συγκεκριμένα  άτομα. Το ζητούμενο είναι να λύνονται προβλήματα.

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος δεν είναι κάποιος τυχαίος και δεν μας κάνει εντύπωση που το kefaloniapress ανέφερε αυτόν ως το άτομο που κίνησε τις διαδικασίες για να επανορθωθεί η ζημιά. Στην πολύ μεγάλη πορεία του στην αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει ποιος είναι και θεωρούμε τύχη για την Κεφαλονιά να υπάρχουν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης στα πράγματα του νησιού. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι κανείς δεν τον είχε ενοχλήσει για αυτό το θέμα ως τώρα.

Το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη είναι δύσκολο, οι ευθύνες πολλές, αλλά όταν υπάρχουν αντανακλαστικά και ενδιαφέρον για τα πραγματικά προβλήματα, πολλά μπορούν να διορθωθούν. Μπορεί ο κ. Ματιάτος ή οποιοσδήποτε άλλος να έχει στην ευθύνη του ολόκληρο νησί, αλλά έστω αυτός ασχολήθηκε με την περιοχή μας σε ένα σημαντικό ζήτημα. 

Δυστυχώς δεν τον ενόχλησαν κάποιοι από τον τόπο μας για την κατάσταση των οχημάτων, όπως δεν φαίνεται να ενοχλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες για μια ατελείωτη σειρά από κρίσιμα θέματα. Προτιμούν μάλλον την ησυχία και την ακινησία...

Μάθαμε κάποια πράγματα που δεν είναι καθόλου ευχάριστα για τους παράγοντες της περιοχής μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό. Δεν μπαίνουν στην ουσία, δηλαδή να λύσουν προβλήματα, αλλά σκέφτονται πως θα τα διαχειριστούν ενδοϋπηρεσιακά. 

Θα επανέλθουμε. Ευθύνες για αυτή την γενική ακινησία και αδιαφορία έχει και η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση σε τοπικό επίπεδο. 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/3/13, 4:58 μ.μ.

    ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ? ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου