Καθηγητής του Πανεπιστημίου Simon Fraser ανακηρύχτηκε ο αρχαιολόγος Δρ. Αντώνης Βασιλάκης !!!


Ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Simon Fraser Prof. John Pierce μαζί με τον καθηγητή πλέον από εφέτος του ομώνυμου Πανεπιστημίου,  αρχαιολόγο της Προϊστορικής αρχαιολογίας,  Δρ. Αντώνη Βασιλάκη. 


Ύψιστη τιμή για την αρχαιολογική κοινότητα της Ελλάδος, την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, αλλά και την Κεφαλληνία αποτελεί η επιλογή του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Καναδά να εντάξει από εφέτος στο επιστημονικό δυναμικό του τον Δρ. Αντώνη Βασιλάκη και να του αναθέσει την
επιμόρφωση των φοιτητών του στον  τομέα της Προϊστορικής  Αρχαιολογίας!
Ο Δρ. Αντώνης Βασιλάκης βρίσκεται ήδη στον Καναδά και θα πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων και επαφών για την ενημέρωση του επιστημονικού κοινού αλλά και των εκεί Ελληνικών κοινοτήτων προβάλλοντας τον αρχαιολογικό πλούτο της χώρας μας.
Η ενίσχυση της Ελληνικής παρουσίας στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser  που είναι ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Βορείου Αμερικής - το οποίο ως γνωστόν έχει σε λειτουργία την πλέον δραστήρια έδρα Ελληνικών Σπουδών ίσως σε Παγκόσμιο επίπεδο έχοντας ως  επικεφαλής της τον συμπατριώτη μας καθηγητή  Δρ. Ανδρέα Γερολυμάτο - έρχεται να επιβεβαιώσει τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν οι μετανάστες Έλληνες και ιδιαιτέρως η δική μας παγκόσμια συνομοσπονδία των Κεφαλλήνων και Ιθακησίων  «Οδυσσέας» για να ενισχυθεί η Ελληνική παρουσία στα κέντρα των αποφάσεων.
Ιδιαίτερη τιμή οφείλουμε επίσης στον φιλέλληνα κοσμήτορα του Πανεπιστημίου  Prof. John Pierce ο οποίος μας τίμησε προ ημερών με την παρουσία του σε ημερίδα που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Simon Fraser στην Κεφαλληνία  για την προστασία και ανάπτυξη των οικοσυστημάτων του  Αίνου.  Η συμβολή του κοσμήτορα ήταν και είναι καθοριστική για την ανάπτυξη  των εκπαιδευτικών και επιστημονικών συνεργασιών μεταξύ της  Ελλάδος και του Καναδά.
Ο Δρ. Αντώνης Βασιλάκης αναλαμβάνοντας από εφέτος την συγκεκριμένη θέση θα μπορέσει να βοηθήσει στα μέγιστα για την ομαλή λειτουργία του τμήματος της αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου που ως γνωστόν συμμετέχει επί πολλά χρόνια στις αρχαιολογικές έρευνες στο νησί μας.
Το pronnoiblogspot  συγχαίρει  τον καθηγητή Πανεπιστημίου Δρ. Αντώνη Βασιλάκη και του εύχεται κάθε επιτυχία !!!
  

Σχόλια