Το ελληνικό γιαούρτι ''στράγγιξε'' από γάλα την πολιτεία της Νέας Υόρκης !

Πρωτοφανή επιτυχία σημειώνει το ελληνικό (στραγγιστό) γιαούρτι που έχει γίνει μόδα στο εξωτερικό και ειδικά στις ΗΠΑ.

Παρότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι η τρίτη σε παραγωγή γάλακτος πολιτεία σε όλες τις ΗΠΑ, η ξαφνική άνοδος της ζήτησης για γάλα εξαιτίας
της παραγωγής και κατανάλωσης ελληνικού γιαουρτιού. εξάντλησε τα αποθέματα. Η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος στην πολιτεία αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, κι όμως δεν κατάφερε να προλάβει τη ζήτηση.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αμερικάνικο γιαούρτι χρησιμοποιεί πολύ λιγότερο γάλα από το στραγγιστό για την παραγωγή του.

Το ελληνικό γιαούρτι (greek yogurt το λένε στις ΗΠΑ) λόγω της γεύσης του και της θρεπτικής του αξίας σημειώνει τόσο μεγάλη επιτυχία, που οι αρχές σκέφτονται να το καθιερώσουν στα σχολικά γεύματα. Αυτό φανερώνει τις μεγάλες δυνατότητες των ελληνικών προϊόντων διατροφής αν προβληθούν σωστά στο εξωτερικό, αλλά και την κατοχύρωση της ονομασίας προέλευσης όπου χρειάζεται.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113000103


Σχόλια