H περιφ. σύμβουλος Κατερίνα Βαγγελάτου για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας στον Πόρο.

Ένα μεγάλο ζήτημα για την περιοχή μας, δρομολογημένο απο καιρό, ξαναβγαίνει στην επιφάνεια με τρόπο αποφασιστικό και τελεσίδικο: η πώληση όλης σχεδόν της δημόσιας περιουσίας της κοινότητας Πόρου με την εκποίηση των αδιάθετων οικοπέδων, που βρίσκονται στα Ράγια και τις Λεύκες.
Εν μέσω διαφόρων σχολίων, θετικών και αρνητικών, κρίνω σκόπιμο να διατυπώσω κι εγώ την άποψη μου ώστε να συμβάλλω στο δημόσιο διάλογο έστω και αυτή την ύστατη χρονική στιγμή.

Πολλοί απο την εκποίηση αυτη προσδοκούν τις μεγάλες επενδύσεις που θα αναζωογονήσουν την οικονομική ζωη του Πόρου και τη μαραζωμένη τουριστική του κίνηση. Πιστεύω όμως ότι αν η ιδιωτική πρωτοβουλία ήθελε να επενδύσει στην περιοχή μας, θα εύρισκε την έκταση που θα επιθυμούσε σε ένα τόσο όμορφο φυσικό περιβάλλον που διαθέτει ο Πόρος εκατέρωθεν των ορίων του αλλά και εντός αυτών. Θεωρώ οτι τα προβλήματα στον τομέα αυτό δεν απορρέουν τόσο απο την έλλειψη γης, αλλά από τον ελλιπή επαγγελματισμό των απασχολουμένων στον τουρισμό, από τις ξεπερασμένες πλέον υποδομές και απο την τραγική έλλειψη δημοσίων επενδύσεων στην προβολή και διάσωση της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού αυτού του τόπου.
Πολλά μπορεί να πει κανείς πάνω σε αυτό αλλά δεν θέλω να ξεφύγω από το θέμα μου. Τα παραθέτω απλά και όχι ιεραρχημένα, ως σύντομη απάντηση σ´αυτά τα επιχειρήματα που όλη την επιθυμητή και προβλεπόμενη ανάπτυξη την περιορίζουν στη μεγάλη τουριστική επένδυση που τάχα μόνο(!!!!)στο χώρο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι η πώληση αυτή θα μας στερήσει ως κοινωνία πολύτιμο χώρο για πολλές παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες στην περιοχή μας. Αναφέρομαι στις τεράστιες ελλείψεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους υγείας και
αναψυχής,αλλά κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης, που επιτακτικότερα απο ποτέ μπαίνει το ζήτημα ενός καινούριου και σύγχρονου Γυμνασίου -Λυκείου, καημό και όραμα για όλο τον πρώην δήμο Ελειού-Πρόννων. Σχολείο δυναμικό, ενταγμένο σε αστικό ιστό, ελκτικό σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό και οχι υποβαθμισμένο και απομονωμένο.

Γνωρίζω πολύ καλά, όπως όλοι μας, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία . Αυτή όμως δε σώζεται με το ξεπούλημα της δημόσιας γης που στο κάτω-κάτω δεν μας ανήκει και εμείς μόνο στην αξιοποίηση της θα έπρεπε να εμπλεκόμαστε. Αλλά ακόμη και αν λόγω των συνθηκών δεν θα μπορούσαμε να κάναμε κάτι τώρα σε μια τέτοια κατεύθυνση, ας παραδώσουμε αυτή τη γη στις επόμενες γενιές για χρήση και αξιοποίηση, οι οποίες ίσως αποδειχτούν ικανότερες και πιο αποτελεσματικές απο τη δική μας.

Κατερίνα Βαγγελάτου
Φαρμακοποιός
Περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων.

πηγή: http://www.inkefalonia.gr/

Σχόλια