Ναι... σημαίνει έξοδο από την Ελλάδα.


του Λευτέρη Καπώνη
"Τότε με τανκς, τώρα με μπανκς"... Είναι ένα σύνθημα λαϊκό, γραμμένο σε κάποιον τοίχο των Εξαρχείων. Σπάνια το λαϊκό πνεύμα μπορεί να εκφράσει τόσο επιγραμματικά τους καιρούς που ζούμε. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Όταν στο γερμανικό Κοινοβούλιο ο σοσιαλδημοκράτης αντιπρόεδρος λέει "πρέπει να βοηθήσουμε τους καημένους τους Έλληνες να απαλλαγούν από την κυβέρνηση που έχουν", υιοθετεί ένα στρατιωτικό δόγμα. Πρέπει να συντρίψουμε τη μερίδα των ιθαγενών που αντιστέκονται και εκλέγουν αυτόν τον απείθαρχο φύλαρχο.
Η αντίληψη που φαντασιώνεται η γερμανική πολιτική ελίτ είναι της αυτοκρατορίας του Ράιχ... Είναι προπαγάνδα. Κι επειδή έχουν εντρυφήσει χρόνια στα ευρωπαϊκά σαλόνια, έχουν ραφινάρει τους εκβιασμούς. Μιλούν διαρκώς δύο γλώσσες. Η μία είναι της καλής δημοκρατικής Ευρώπης, που συμβιβάζεται με ό,τι θέλουν οι Γερμανοί, και η άλλη, αυτή που οι θεσμοί έχουν τον λόγο και αποφασίζουν στο τέλος ό,τι θέλουν οι Γερμανοί.
Το ευρώ σχεδιάστηκε για να συγκρατηθεί η γερμανική ορμή. Και οι χώρες του Νότου κλήθηκαν να συμμετέχουν για να υπάρξει ένα αντίβαρο στη γερμανική δύναμη. Όμως η Ιστορία έπαιξε άσχημο παιχνίδι στους εμπνευστές της νομισματικής ένωσης. Το ευρώ έγινε το όπλο της Γερμανίας να επιβάλει τη θέλησή της.
Σ' αυτό το πεδίο κληθήκαμε να παλέψουμε. Σ' αυτό το πεδίο η απάντησή μας πρέπει να είναι ένα δυνατό Όχι. Γιατί θα είναι το πρώτο ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον μεσαίωνα που ετοιμάζουν. Αυτό το Όχι περιμένουν και οι
ευρωπαϊκοί λαοί να ακούσουν. Οι Έλληνες, στη μακρόχρονη Ιστορία τους, έμαθαν ότι δεν κέρδισαν ποτέ τίποτα όταν έσκυψαν το κεφάλι. Ό,τι κερδίσουμε θα το κερδίσουμε με αγώνα. Τα δεσμά του Μνημονίου δεν στήθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάστηκαν χρόνια, και αρκετοί πρωθυπουργοί.
Πραγματικά, αυτό που συμβαίνει με την προπαγάνδα του Ναι ωχριά μπροστά στον Γκαίμπελς. Βγήκε ο τρόφιμος της Ραφήνας, αμίλητος τρόφιμος του πρυτανείου, και μιλάει για άφρονα πολιτική. Αυτός που χρέωσε τη χώρα εκατό δισεκατομμύρια στα χρόνια της θητείας του και τα γαλάζια παιδιά κατέλαβαν εξ εφόδου το κράτος. Μιλάει ο Γιώργος, που παρέδωσε με αβάσταχτη ελαφρότητα τη χώρα στο ΔΝΤ. Ακόμη κι ο Τσοχατζόπουλος μίλησε, από τη φυλακή. Όλοι μαζί ενωμένοι, να σώσουν τη χώρα. Ο Στρος Καν είπε πως "αυτοί εκεί είναι όλοι βουτηγμένοι στα σκατά. Οι φτωχοί δεν έχουν να φάνε και οι πλούσιοι έχουν κάνει εθνικό σπορ τη φοροδιαφυγή".
Κι όμως, η γερμανική ελίτ, που ξέρει καλά τι συμβαίνει, τους θέλει στην εξουσία... Κι όμως, οι Ευρωπαίοι θέλουν τους διεφθαρμένους διότι δεν ετοιμάζουν τίποτε καλό για τη χώρα και τον λαό... Θα πρέπει, λοιπόν, τις τελευταίες ώρες, να συνοψίσουμε τα συνθήματα. Το Όχι δεν σημαίνει βγαίνουμε από το ευρώ. Το Ναι, όμως, σημαίνει σίγουρα βγαίνουμε από την Ελλάδα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το Ναι θα σημαίνει μια μακριά νύχτα για τον λαό, χωρίς ελπίδα. Το Ναι θα σημαίνει ότι τα δεσμά στη χώρα νομιμοποιούνται. Το Ναι θα σημαίνει μετανάστευση, ξενιτιά και στο τέλος εδαφική συρρίκνωση της χώρας. Το Ναι θα σημαίνει ότι οι γκαουλάιτερ θα εγκατασταθούν εδώ για πάντα. Εάν καταλάβουν ότι λυγίσαμε, τα χειρότερα έρχονται.
Το Όχι θα δείξει ότι είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε. Το Όχι με κλειστά ΑΤΜ θα δείξει ότι είμαστε έτοιμοι να σταθούμε όρθιοι κι απέναντί τους. Το Όχι, που έρχεται βαθιά από τη συλλογική μνήμη, θα τους δείξει πως οι τράπεζες δεν μπορούν να καταφέρουν αυτά που δεν κατάφεραν τα τανκς.

Σχόλια