Οι επικίνδυνες παρενέργειες του ΠΑΣΟΚ

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
(φωτ. Αγγ.Παναγιώτου/ SOOC)
Εγεννήθη παρ' ημίν Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Τρεις λέξεις, τρία ψέματα, θα έλεγε, αν ζούσε, ο Καστοριάδης. Ούτε Δημοκρατική, ούτε Προοδευτική, ούτε Παράταξη δεν είναι το γέννημα του Βενιζέλου. Σιγά μην είναι δημοκράτες αυτοί που κυβερνούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι ολετήρες της ΕΡΤ, οι δάρτες και οι ψεκαστές των διαδηλωτών. Σιγά μην είναι προοδευτικοί αυτοί που άνοιξαν την πόρτα στο ΔΝΤ, αυτοί που έκοψαν μέχρι και τα επιδόματα των αναπήρων, οι συγκυβερνήτες του Καρατζαφέρη, του Σαμαρά, του Βορίδη, του Γεωργιάδη, του Πλεύρη. Σιγά μην είναι παράταξη ο Βαγγέλης και οι φίλοι του, που δεν θέλει να τους δει στα μάτια του το μισό ΠΑΣΟΚ. Οι παρατάξεις συνήθως διευρύνουν, ετούτη εδώ θα συρρικνώσει μέχρι εξαφανίσεως.
Πώς θα το πούνε το νέο μόρφωμα; Θα το πούνε ΔΗΠΡΟΠΑΡ, ωραίο είναι, σαν φάρμακο ακούγεται, Πεπτονάρ,
Μπακτρομπάν, Γκλουκοφάζ, Πρωκτοσιντίλ. Φάρμακο είναι η Δημοκρατική Παράταξη και μάλιστα γενόσημο. Είναι η δραστική ουσία ΠΑΣΟΚ, μαζί με δευτερεύουσες ουσίες καταλύτες. Σαν τη δραστική ουσία παρακεταμόλη, που από μόνη της φτιάχνει το Ντεπόν και μαζί με την καφεΐνη φτιάχνει το Παναντόλ, που είναι ταμάμ για τον πονοκέφαλο.
Παρακεταμόλη με καφεΐνη είναι η ΔΗΠΡΟΠΑΡ, ΠΑΣΟΚ μαζί με Μπίστη. Ακόμη χειρότερα δηλαδή, η δραστική ουσία θα γίνει δραστικότερη, το ΠΑΣΟΚ θα πέσει στα κεφάλια μας με ακόμη μεγαλύτερη ορμή. Να παρέμβει πάραυτα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου και να βάλει στο κουτί της ΔΗΠΡΟΠΑΡ το τρομακτικό χαρτάκι με τις ανεπιθύμητες ενέργειες, που το διαβάζεις και νομίζεις ότι θα πεθάνεις στο επόμενο δεκάλεπτο. Είναι βαρύτατες οι παρενέργειες του ΔΗΠΡΟΠΑΡ, μπορεί να πάθεις φαινυλοκετονουρία, κυνάγχη, καρηβαρία, PSI, ΕΕΤΗΔΕ, Λαγκάρντ, Siemens, Σκαραμαγκά και άλλα φοβερά.
Είτε ΕΛΙΑ λέγονται είτε ΔΗΠΡΟΠΑΡ λέγονται, για λύπηση είναι οι πασόκοι. Μαζεύτηκαν δυο μέρες στην «Αθηναΐδα» για να φτιάξουν, υποτίθεται, το νέο, το μεγάλο, το ρηξικέλευθο κι αυτοί συζήταγαν για τους 180 της προεδρικής εκλογής. Θα τους βρούμε τους 180, έλεγε ο ένας, δεν τους βρίσκουμε ούτε με την Νικολούλη, απαντούσε ο άλλος, τους έχουμε βρει και τους έχουμε βάλει στο μούσκιο, πεταγόταν ο τρίτος. Αυτή ήταν η έγνοια τους, μη σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και γίνουν πρόωρες εκλογές. Να σκαπουλάρουμε, αδέλφια, τον Μάρτιο και μετά ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Να εισπνεύσουμε λίγη ακόμα εξουσία κι ας είναι και τοξική. Να προλάβουμε να υπογράψουμε το νέο Μνημόνιο, να πάρουμε τα συχαρίκια της Μέρκελ, να ολοκληρώσουμε την προσφορά μας στον τόπο ή την προσφορά του τόπου, δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό.
Να προλάβουμε, κυρίως, να κλείσουμε τα ντιλ, είναι πολλά τα ντιλ που μπορείς να κλείσεις σε ένα χρόνο, Άρη. Αυτή είναι, άλλωστε, η βασική δράση της φαρμακευτικής ουσίας ΠΑΣΟΚ κλείνει τα ντιλ με την ίδια αποτελεσματικότητα που κλείνει της πληγές το βάλσαμο. Βάλσαμο στις ψυχές μας είσαι, Ευάγγελε, βάλσαμο στις ψυχές μας.

Σχόλια