Νέο Λιμάνι Πόρου: Ένα έργο που "μεγαλώνει" τον Πόρο σε πολλά επίπεδα.

Η χθεσινή επιτυχία του πανηγυριού στο νέο λιμάνι, κατέδειξε για άλλη μια φορά τη σημασία της κατασκευής του Νέου Εμπορικού Λιμένα Πόρου και μάλιστα σε επίπεδα πέραν της καθαρά εμπορικής χρήσης του.



- Το λιμάνι έχει ήδη καταστήσει τον Πόρο ως βασική πύλη εισόδου-εξόδου της Κεφαλονιάς και με τάση σαφώς αυξητική για το μέλλον.

- Η κατασκευή του νέου λιμένα άφησε ζωτικό χώρο για την τουριστική αξιοποίηση του παλαιού λιμένα Πόρου προς όφελος του οικισμού και της οικονομίας του. Χωρίς το νέο λιμάνι η συζήτηση για κατασκευή μαρίνας στον Πόρο θα ήταν αδύνατη και παρά τις σημερινές παλινωδίες, αργά ή γρήγορα η υπόθεση αυτή θα πάρει το δρόμο της.

- Χθες ανακάλυψε όλος ο Πόρος ότι πέρα από το πανηγύρι ο χώρος του νέου λιμένα είναι από τους ιδανικότερους σε όλη την Κεφαλονιά για πραγματικά μεγάλες συναυλίες ή γεγονότα συνδεδεμένα με θέαμα και ψυχαγωγία. Ελεγχόμενη είσοδος, εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης και άπλετος χώρος ακόμα και για τις πιο δύσκολες διοργανώσεις.

- Επίσης δημιουργεί τις προϋποθέσεις λόγω μεγέθους αλλά και των δραστηριοτήτων που συνδέονται με ένα εμπορικό και τουριστικό λιμάνι, να καταστεί ο νέος πόλος αναφοράς για τον Πόρο στο μέλλον.

Δυστυχώς στην περιοχή μας επικρατεί μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων που κυρίως βλέπει τον Πόρο ως ένα μικρό χωριό και όχι ως ένα τόπο με φιλοδοξίες και δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των υποδομών.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του τοπικού σύμβουλου Γιώργου Μηλιαρέση που πριν μερικά χρόνια με άρθρο του στον ΗΜΕΡΗΣΙΟ είχε χαρακτηρίσει το νέο λιμάνι του Πόρου ως ένα αχρείαστο ''μεγαλιμένα'' που δεν έχει ανάγκη ο Πόρος. Στα ίδια πλαίσια είχε χαρακτηρίσει και αχρείαστη την υποστήριξη του Πόρου ως τοπικού εμπορικού κέντρου, διότι εξυπηρετούμαστε, όπως έγραψε, επαρκώς από τα Κοκύλια και το Αργοστόλι!!!

Η προσφορά δε του προηγούμενου αντιδημάρχου στο ίδιο το λιμάνι ήταν να ξεράνει τις μουριές. Αυτό τον ενόχλησε...

Σχόλια