Πόρος: Κατάντησαν χωματερή το ποτάμι. Το καθάρισε επιτέλους ο Βασίλης Καμπίτσης.

Σε χρόνο-ρεκόρ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος αντιδήμαρχος έκανε ''λαμπίκο'' το ποτάμι του Πόρου στο χώρο κάτω από τη γέφυρα. Ενθουσιασμένοι οι περαστικοί από χθες το πρωί, αντικρίζουν μια άλλη εικόνα στο σημείο αυτό. Όλοι οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για την απίστευτη κατάσταση που για πολύ καιρό υπήρχε. Ένα κανονικό σκουπιδαριό σε συνδυασμό με στάσιμα νερά. Κανονικός βάλτος, ένας τοπικός ''κόπρος του Αυγεία''.

Επί 3 χρόνια οι δυο προηγούμενοι αντιδήμαρχοι δεν είχαν βάλει ''χέρι'' στο σημείο αυτό, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται σκουπίδια και κλαδιά σε ένα πολύ κεντρικό σημείο του Πόρου, μέχρι που φτάσαμε στη φετινή εικόνα. Το τοπικό συμβούλιο επίσης δε φάνηκε να θεωρεί την κατάσταση επείγουσα. Ίσως το προτιμούσαν έτσι, ίσως δεν τους ενδιέφερε, κανείς δεν ξέρει. Ο Βασίλης Καμπίτσης μέσα σε λίγες μέρες έλυσε το πρόβλημα πάντως.

Μέχρι στιγμής στη μάχη της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη με απλές παρεμβάσεις ο Β. Καμπίτσης απέχει έτη φωτός από τους δυο προηγούμενους αντιδημάρχους.
Κι όλα αυτά χωρίς υπογραφές συλλόγων, χωρίς δημοτικό αυτοκίνητο, χωρίς ευάερα - ευήλια γραφεία και χωρίς πολλές βοήθειες. Άραγε το Τοπικό Συμβούλιο Πόρου στέκεται ολόψυχα στο πλευρό του στην προσπάθειά του να καθαρίσει την περιοχή, στα βασικά και απαραίτητα τουλάχιστον;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα χορτάρια στη στροφή στο Τουριστικό, που μόλις τώρα μετά από 3 χρόνια κόπηκαν με παρέμβαση του αντιδημάρχου. Επιπλέον μπήκε ποτιστικό σύστημα στις μουριές του λιμανιού που τις άφησαν να ξεραθούν οι δήθεν σωτήρες τους.

Είναι μεγάλη ατυχία που δεν τοποθετήθηκε νωρίτερα στη θέση του αντιδημάρχου ο Βασίλης Καμπίτσης. Ίσως θα είχαν αποφευχθεί ένα σωρό γκάφες και λάθη στη διαχείριση των πραγμάτων της περιοχής και δε νομίζουμε ότι τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στις επιλογές που είχε ο Δήμαρχος. Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς δεν θα σκεφτόταν καν να αντικαταστήσει τον Βασίλη Καμπίτση με τον Σ. Σολωμό για παράδειγμα, αλλά η σειρά διαδοχής ήταν ανάποδα και κατά την άποψή μας αυτό δεν βοήθησε τον τόπο μας.

Βασικά και αυτονόητα πράγματα όπως το να είναι καθαρό το ποτάμι μέσα στην τουριστική περίοδο, μόλις τώρα μπαίνουν σε μια σειρά, παρότι ο νέος αντιδήμαρχος έχει παραλάβει μια δημοτική ενότητα με πολύ λιγότερα μηχανήματα από αυτά που είχε αρχικά στη διάθεσή της.

Σχόλια